Saláta párizsirépával, bébicéklával, túróval és dióval

Saláta párizsirépával, bébicéklával, túróval és dióval

Adagok száma :4

Összetevők

  • 300 g Bonduelle párizsirépa
  • 200 g bébi cékla
  • 50 g pirított dióbél
  • 120 g túró, vagy gomolya sajt
  • ½ lilahagyma
  • 4 ek érett balzsamecet
  • 80 g saláta levél, pl. mizuma
  • 4 ek olíva olaj, só, bors

A főzési folyamat

1. lépés
  • A bébicéklát mossuk meg, majd tegyük egy hőálló tálba és locsoljuk le őket egy kis olívaolajjal.
2. lépés
  • Tegyük be 200 C-ra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt süssük készre.
3. lépés
  • Közben a párizsirépát készítsük el a csomagolásán leírtak szerint.
4. lépés
  • Ha kész a cékla, hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe.
5. lépés
  • A megmosott és leszárított salátát keverjük össze a céklával, párizsirépával, balzsamecettel és egy kis olívaolajjal. Helyezzük tálaló tálra, majd szórjuk meg a dióval, a vékonyra szelt lilahagymával, majd morzsoljuk rá a túrót, vagy gomolyát. Tálaláskor még locsolhatunk rá egy kis balzsamecetet.
6. lépés
  • Tipp: Használhatunk füstölt túrót, füstölt gomolyát, vagy füstölt ricottát is.