Pezsgős garnélarák zöldség  tempurával és fűszeres mártással

Pezsgős garnélarák zöldség tempurával és fűszeres mártással

Összetevők

  • 1 kg ZÖLDSÉGEK TEMPURA Bonduelle Food Service
  • 30db 16/20 garnéla
  • A Tempura tésztához
  • 300 g liszt BL55
  • 150 g kukoricakeményítő
  • 400 ml hideg pezsgő
  • jég
  • A fűszeres paradicsom mártáshoz
  • 500 g paradicsom
  • 200 ml paradicsomszósz
  • 50 ml olaj
  • 10 g cukor
  • 2 friss chili
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • Koriander
  • Só, bors

A főzési folyamat

1. lépés
  • A fűszeres mártáshoz: vágja apróra a hagymát és a fokhagymát. Vágja kockára a hámozott és magozott paradicsomot és a chili paprikát. Keverje össze a hozzávalókat egy serpenyőben és főzze 15 percig. Tálalás előtt adjon hozzá a finomra vágott koriandert.
2. lépés
  • Tálaláskor készítse el a tempura tésztát a garnélarákhoz úgy, hogy egy tálban az összes hozzávalót kanállal gyorsan összekeveri.
3. lépés
  • Tisztítsa meg a garnélákat. Tegye bele a tésztába és süsse meg bő olajban.
4. lépés
  • Süssük meg a zöldség tempurát a csomagoláson lévő útmutató szerint.
5. lépés
  • Helyezze a megsütött zöldség tempurát és garnélarákot egy tányérra, tálalja a fűszeres mártással.