Fehérboros nyúlpecsenye bazsalikomos sütőtök pürével

Fehérboros nyúlpecsenye bazsalikomos sütőtök pürével

Összetevők

  • Nyúl comb
  • Bonduelle sütőtök püré
  • Fehérbor

A főzési folyamat

1. lépés
  • A combokat fűszerezzük be grill fűszerkeverékkel. Forró serpenyőben pirítsuk le az oldalaikat.
2. lépés
  • Tegyük át egy lábosba, öntsük föl fehér borral. Tegyünk mellé pár gerezd fokhagymát, pár szál kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Hozzuk forrásba, fedjük le, majd kis-közepes lángon főzzük kb. 35 percig.
3. lépés
  • A felengedett sütőtök pürét keverjük össze egy kis vajjal és frissen vágott bazsalikom levéllel. Ha elkészült a nyúl, tálaljuk a borsópürével.
4. lépés
  • Tipp: Tegyünk a combok mellé pár szál fiatal sárga- és fehérrépát. Tálaláskor tehetünk mellé pár db savanyított gombát is. Kínálhatjuk ezt a köretet más sült mellé is.