Csicseriborsó falafel, egyszerre puha és ropogós

Adagok száma :4
Főzési idő :20 min

Összetevők

  • - Csicseriborsó (konzerv vagy fagyasztott)
  • - Friss koriander
  • - Friss petrezselyem
  • - 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • - 1 nagy vöröshagyma vagy 2 kisebb vöröshagyma
  • - Őrölt kömény
  • - Kurkuma
  • - Kardamom
  • - Só
  • - Bors
  • - 1 evőkanál liszt
  • - Olaj a sütéshez

A főzési folyamat

1. lépés
  • Először szűrje le és öblítse le a konzerv vagy felolvasztott csicseriborsót, majd törölje szárazra egy tiszta konyharuhával, és tegye félre.
2. lépés
  • Finomra vágja a friss koriandert, a friss petrezselymet, a fokhagymát és a vöröshagymát.
3. lépés
  • Tegye a csicseriborsót és az apróra vágott hozzávalókat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
4. lépés
  • Adjon hozzá két csipet sót és borsot, majd a fűszereket: egy teáskanál őrölt köményt, kurkumát és kardamomot, valamint egy evőkanál lisztet a tészta összekötéséhez. Gluténmentes falafelhez használjon kukoricakeményítőt.
5. lépés
  • Turmixolja az egészet, amíg sűrű tésztát nem kap, de néhány apró darab még látható maradjon.
6. lépés
  • Használja a kezét, hogy kis golyókat formázni, egy evőkanálnyi méretűeket. Egy fagylaltkanalat is használhat, hogy egyenlő méretű golyókat kapjon.
7. lépés
  • Melegítsen olajat egy serpenyőben vagy fritőzben. Minden falafelgolyót merítsen a forró olajban, és süsse, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Amikor készen vannak, vegye ki őket, és hagyja pihenni papírtörlőn, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
8. lépés
  • Már csak annyi maradt, hogy élvezze a csicseriborsó falafelt tahini mártással, joghurtos mártással vagy friss salátával töltött pitában.