Bonduelle Food ServiceCsicseriborsó falafel, egyszerre puha és ropogós- Csicseriborsó (konzerv vagy fagyasztott)- Friss koriander- Friss petrezselyem- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma- 1 nagy vöröshagyma vagy 2 kisebb vöröshagyma- Őrölt kömény- Kurkuma- Kardamom- Só- Bors- 1 evőkanál liszt- Olaj a sütéshezElőször szűrje le és öblítse le a konzerv vagy felolvasztott csicseriborsót, majd törölje szárazra egy tiszta konyharuhával, és tegye félre.Finomra vágja a friss koriandert, a friss petrezselymet, a fokhagymát és a vöröshagymát.Tegye a csicseriborsót és az apróra vágott hozzávalókat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.Adjon hozzá két csipet sót és borsot, majd a fűszereket: egy teáskanál őrölt köményt, kurkumát és kardamomot, valamint egy evőkanál lisztet a tészta összekötéséhez. Gluténmentes falafelhez használjon kukoricakeményítőt.Turmixolja az egészet, amíg sűrű tésztát nem kap, de néhány apró darab még látható maradjon.Használja a kezét, hogy kis golyókat formázni, egy evőkanálnyi méretűeket. Egy fagylaltkanalat is használhat, hogy egyenlő méretű golyókat kapjon.Melegítsen olajat egy serpenyőben vagy fritőzben. Minden falafelgolyót merítsen a forró olajban, és süsse, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Amikor készen vannak, vegye ki őket, és hagyja pihenni papírtörlőn, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.Már csak annyi maradt, hogy élvezze a csicseriborsó falafelt tahini mártással, joghurtos mártással vagy friss salátával töltött pitában.
Csicseriborsó falafel, egyszerre puha és ropogós
Adagok száma :4
Főzési idő :20 min
Összetevők
- - Csicseriborsó (konzerv vagy fagyasztott)
- - Friss koriander
- - Friss petrezselyem
- - 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- - 1 nagy vöröshagyma vagy 2 kisebb vöröshagyma
- - Őrölt kömény
- - Kurkuma
- - Kardamom
- - Só
- - Bors
- - 1 evőkanál liszt
- - Olaj a sütéshez
A főzési folyamat
1. lépés
- Először szűrje le és öblítse le a konzerv vagy felolvasztott csicseriborsót, majd törölje szárazra egy tiszta konyharuhával, és tegye félre.
2. lépés
- Finomra vágja a friss koriandert, a friss petrezselymet, a fokhagymát és a vöröshagymát.
3. lépés
- Tegye a csicseriborsót és az apróra vágott hozzávalókat egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
4. lépés
- Adjon hozzá két csipet sót és borsot, majd a fűszereket: egy teáskanál őrölt köményt, kurkumát és kardamomot, valamint egy evőkanál lisztet a tészta összekötéséhez. Gluténmentes falafelhez használjon kukoricakeményítőt.
5. lépés
- Turmixolja az egészet, amíg sűrű tésztát nem kap, de néhány apró darab még látható maradjon.
6. lépés
- Használja a kezét, hogy kis golyókat formázni, egy evőkanálnyi méretűeket. Egy fagylaltkanalat is használhat, hogy egyenlő méretű golyókat kapjon.
7. lépés
- Melegítsen olajat egy serpenyőben vagy fritőzben. Minden falafelgolyót merítsen a forró olajban, és süsse, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek. Amikor készen vannak, vegye ki őket, és hagyja pihenni papírtörlőn, hogy eltávolítsa a felesleges olajat.
8. lépés
- Már csak annyi maradt, hogy élvezze a csicseriborsó falafelt tahini mártással, joghurtos mártással vagy friss salátával töltött pitában.